20-08-2014 06:49
Nawigacja
Strona główna
Nowości
Artykuły
Galeria
Linki
Szukaj
Kontakt
Obwód 294 Szczytno
Obwód 361 Dobre
Obwód 161 Kondrajec
Pogoda z ICM
Wschody /zachody
Zwierzyna
Potrawy z dziczyzny
 
 
Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 48
Nieaktywowany Użytkownik: 15
Najnowszy Użytkownik: Waldekh
 
 
Fazy Księżyca
 
 
Losowa fotografia
 
 
Marynaty do dziczyzny
Marynata do sarniny

SKŁADNIKI:


0,25 litra czerwonego wytrawnego wina
0,10 litra octu winnego
3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka cukru
1/2 szt. cytryny (sok i otarta na tarce skórka)
1 szt. goździk
1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych)
1/2 łyżeczki kolendry
2 szt. liści laurowych
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)
1/4 litra wody


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.






Marynata do dzika


SKŁADNIKI:

0,25 litra czerwonego wytrawnego wina
0,10 litra octu winnego
3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka cukru
1 szt. goździk
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych)
1/2 łyżeczki kolendry
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki tymianku
1 łyżka majeranku
2 szt. liści laurowych
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu)
1/4 litra wody


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.



Zalewa do peklowania
szynki i schabu z dzika


SKŁADNIKI:

3 litry wody
3 łyżki soli peklowej
5 liści laurowych (pokruszone)
15 ziaren jałowca (roztarte w moździerzu)
10 ziaren ziela angielskiego
3 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu
1 łyżkę drobno roztartego suszonego majeranku
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
2 łyżeczki czosnku granulowanego (lub 1/2 główki świeżego)


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Zagotować 3 litry wody i wsypać następujące składniki: pokruszone liście laurowe, rozgnieciony jałowiec, ziele angielskie, czarny pieprz, kolendrę i czosnek (jeżeli świeży, kilka ząbków przekrawamy na połowę). Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut, pod koniec gotowania wrzucić majeranek, rozmaryn i tymianek. Wystudzić wywar, dodać sól peklującą i dokładnie wymieszać.

 
 
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
 
 
Ostatnie Artykuły
HISTORIA KOŁA
Otwarcie salonika my...
NIEFORTUNNY ZAKŁAD !
Nie wierze własnym o...
FRUWAJĄCE WARCHLAKI ...
 
 
Wydarzenia
PonWtŚrCzwPiSoNie
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
 
Słoneczny panel
 Dziś jest:

 Wschód słońca: 5:24
 Zachód słońca: 19:52

 Dzień trwa:
14 Godzin 27 minut
I jest dłuższy od najkrótszego dnia o: 6:56
 
 
  Powered by v6.01.19 © 2003-2005
  Evergreen by:
2987488 Unikalnych wizyt